Tulitehoa.fi Asiaa energiatehokkuudesta ja kilpailukyvystä

Öljylämmittäjän energian ja ympäristön säästötoimenpide. Ympäristöteko!

  • Öljylämmittäjän energian ja ympäristön säästötoimenpide. Ympäristöteko!

Porilaisen omakotitaloasujan Arto Välikallion talo on öljylämmitteinen. Hän on tehnyt jotain eritavalla lokakuusta 2014 lähtien. Silloin hän teki jotain ensimmäistä kertaa eritavalla 3000 litran säiliöön 3 litraa, jonka jälkeen hänelle on 29.5.2016 mennessä toimitettu lisää öljyä 1500 litraa lokakuussa 2015. Välikallion kotitalouden tyypillinen vuosikulutus on ollut aiemmin 2600 – 2800 litraa vuodessa.

Eli ensimmäisen eritavalla tehdyn vuoden aikana Välikallion taloudessa polttoöljyä on kulunut yli 1000 litraa vähemmän kuin aiemmin. Lokakuusta 2015 toukokuun 2016 loppuun Artolla on palanut öljyä 1350 litraa, joka tarkoittaa sitä, että säästöä tulee huimasti myös kuluvan vuoden vertailujaksona. Lämpimät kesäkuukaudet kuluttavat hitusen öljyä  käyttöveden tuotantoon, joten voidaan arvioida säiliöön mahtuvan polttoöljymäärän olevan haarukassa 1600-1700 lokakuussa 2016. Arto on siis säästänyt kahdessa lämmityskaudessa yli 2000 litraa polttoöljyä.

Muita hyötyjä, joita Arto on havainnut:

  • Kattila on puhtaampi, eli nuohoustyö on selvästi helpottunut. Kattila on talvikauden jälkeen niin puhdas, että muiden on hankala uskoa että kattilassa on palanut öljyä.
  • Liekki on lyhentynyt ja kirkkaampi.

Arto on vaihtanut suuttimen säännöllisesti itse joka vuosi. Poltinhuoltaja heillä on käynyt neljänvuoden välein tarkistamassa säädöt ja polttimen kunnon. Ilmamäärä on ollut aina kohdallaan, joten poltinhuoltajan ei ole tarvinnut muuttaa ilmamäärää tarkistuksen yhteydessä. Menneen 20 vuoden aikana ainoa käyttöhäiriö joka Artolle on tullut on ollut magneettiventtiilin hajoaminen. Eli laitteistoa on pidetty säännöllisellä huolloilla hyvässä kunnossa jo ennen kuin jotain on tehty eri tavalla.

Säännölliset huollot ja jonkin eri tavalla tekemisen tekeminen on erinomainen yhdistelmä vähentämään öljynkulutusta kaikkiin öljypoltin prosesseihin.

Arto Välikallion energian- ja ympäristönsäästö toimenpiteestä on uutisoinut ensimmäisenä Uusi Pori numerossa 17/2016.

Mitä se Arto teki, kertoi Tekniikan Maailman juhlanumero.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat