Tulitehoa.fi Asiaa energiatehokkuudesta ja kilpailukyvystä

Hovioikeus: TM Rakennusmaailman vedeneristevertailu virheellinen

Joskus maineensa eteen on käytävä oikeutta. Tässä eräs esimerkki siitä, miten tuotteiden nimen puhdistaminen aiheettoman ja tarkoitushakuisen herjauksen jälkeen on hidasta  ja vaivalloista, mutta lopulta ilmeisen kannattavaa.

https://www.sttinfo.fi/tiedote/hovioikeus-tm-rakennusmaailman-vedenerist...

"TM Rakennusmaailma julkaisi vuonna 2010 tuotetestin, jonka mukaan Laattapisteen maahantuoma Mapegum WPS -vedeneristysmassa ei pitäisi vettä. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi jo helmikuussa 2015 antamassa päätöksessään vertailun harhaanjohtavaksi, eikä Helsingin hovioikeus nähnyt syytä muuttaa ratkaisua. - Hovioikeuden ratkaisu on ainoa oikea. Nyt pääsemme viimein kääntämään lehteä, Laattapisteen toimitusjohtaja Tommi Haru toteaa.

TM Rakennusmaailman yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa tekemässä testissä vedeneristettä ja primeria ei sivelty sertifikaatin ohjemenekkien mukaisesti riittävästi. - TM Rakennusmaailman havaitsema vuoto johtui siitä, etteivät vedeneristeen kalvopaksuus ja primerin menekki olleet riittäviä, Haru sanoo.

TM Rakennusmaailman kanssa oli sovittu, että he teettävät VTT:llä sertifikaattiohjeiden mukaisesti tehdyn uusintatestin. Lehti ei kuitenkaan noudattanut sopimusta, vaan tilasi testin tehtäväksi samalla lailla kuin Koulutuskeskus Salpaus oli sen suorittanut. Näin ollen tuote vuoti edelleen, ja TM Rakennusmaailma julisti uusintatestin todistaneen tuotteen toimimattomaksi.

Kun VTT lopulta teki testin sertifikaatin mukaisesti aineella, joka oli otettu samasta astiasta kuin aiemmissakin testeissä, testi osoitti tuotteen vesitiiviiksi. TM Rakennusmaailma joutuikin myöntämään tulokset oikeiksi ja julkaisemaan oikaisun. - Mapegum WPS on laadukas, tutkitusti turvallinen märkätilajärjestelmä, johon asiakkaat ovat olleet poikkeuksetta tyytyväisiä. Tuotteessa ei ole missään vaiheessa ollut vikaa, vaan se on täysin vedenpitävä, Haru painottaa."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän tyy kuva
Timo Ylhäinen

Tämä TM:n virhe ei taida kuitenkaan mitenkään muuttaa Turun Parin lisäainehuijausta rehelliseksi liiketoiminnaksi. Vai mitä.

Ville Valkama

Kuule Timo, se että sinä pidät jotain huijauksena ei tarkoita sitä että se on huijaus.

Sinuna olisin hyvin tarkka sanoistani ja lopettaisin olettamusten viljelyn.

"Jos testi suunnataan idiooteille, se pitää kertoa"

http://www.mtv.fi/uutiset/mielipiteet/artikkeli/tu...

Käyttäjän tyy kuva
Timo Ylhäinen

Kyllä se on huijaus. Olet sen itse huolellisesti ja tarkasti dokumentoinut.

http://www.tulitehoa.fi/etusivu/ajankohtaista/tiet...

Ville Valkama

Nyt en ymmärrä Timoa. Voitko Timo tarkentaa, että mitä olet huolellisesti ja tarkasti dokumentoinut?

Jälkiedit:

Huomasin, että Timo oli kirjoittanut, että minä olen dokumentoinut. Tämä havainto ei tosin auttanut yhtään selvittämään sitä, millä perusteella Timo pitää minua huijarina.

https://www.youtube.com/watch?v=U3DRw3192Po

Toimituksen poiminnat