Tulitehoa.fi Asiaa energiatehokkuudesta ja kilpailukyvystä

Avoinkirje Atte Jääskeläiselle 24.2.2017

Hei Atte Jääskeläinen,

 

Tämä on avoinkirje teille. Teen tämän siksi, että voisitte paremmin selittää toimintaanne ja toimenkuvaanne suomalaisessa yhteiskunnassa.

 

Siteeraan 23.2.2017 julkaistua näkökulmaanne:

”Demokratia ei voi toimia ilman luotettavia tietoja, joiden avulla kansalaiset voivat tehdä omia valintojaan. Meillä on Ylessä tästä erityisen suuri vastuu. Meidän ei pidä uutiskilpailun tai klikinmetsästyksen vuoksi kiirehtiä julkaisemaan tietoja, joita ei ole tarkistettu. Meidän ei pidä leimata ketään ilman kunnon perusteita. Meillä on varaa odottaa, tarkistaa, toimia eettisesti. Se on nyt tärkeämpää kuin pitkään, pitkään aikaan. Se on rohkeaa journalismia.”

Tämä on totta! Te ette saisi kiirehtiä julkaisemaan tietoja, joita ei ole tarkistettu. Ettekä saisi leimata ketään, mukaan lukien yhteisöjä tai toisten liiketoimintaa. Teillä pitäisi olla malttia ja myös kykyä tarkistaa sekä tehdä tutkivaa journalismia, jotta asiat tulevat syväluodatuiksi.

 

Tällä hetkellä näytätte kuitenkin olevan tehtävässä epäonnistuneen todella pahasti. Tässä eräs esimerkki siitä. Aloititte tekemään jotain, joka jäi kesken. Ja on edelleen kesken, ette ole hoitaneet hommaanne loppuun asti. Herjasitte kuitenkin liiketoimintaani valtakunnallisesti radiossa ja edelleen internetissä. Objektiivisuuden tasoa toimittajan osalta heijastaa hänen twiittaukseensa lomalta:

Niklas Fägerström: 26.5.2015 - Turun Pari har nu tonat ned sin reklam en hel del efter vår granskning av den i fredags

 

https://svenska.yle.fi/artikel/2015/05/22/spara-upp-till-40-procent-av-b...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Ville Valkama

Tämän olen kohdistanut avoimesti medialle, yli 120 sähköpostiosoitteeseen vähintäänkin n. 300 toimittajalle.

Uutiskynnyksen pitäisi ylittyä!

Lisäys 27.2.2017:

Timo Ylhäinen tuli tähän kertomaan, että olen huijari, mutta ei halunnut perustella väitettään. Viestit pysyy paikallaan, koska en ala sensuroimaan mitään tänne esitettyjä väitteitä elleivät ne yllytä väkivaltaan tai muuhun rikokseen tai loukkaa kolmannen osapuolen oikeuksia.

Käyttäjän tyy kuva
Timo Ylhäinen

Ville, olet itse dokumentoinut huijauksesi, edustamasi yhtiön, Turun Pari Oy:n kotisivuilla [1]

Ei minun, eikä kenenkään muun ole noin kattavan tunnustuksen jälkeen tarvis perustella enää yhtään mitään.

--
[1] http://www.tulitehoa.fi/etusivu/ajankohtaista/tiet...

Ville Valkama

Timolla on nyt jonkinnäköinen agenda, jonka oikeutus ei aukea minulle. Haluatko avata sitä agendaa ja sen oikeutusta?

Tuli ihan sellainen olo, että taisin ennustaa Timon aktiviteetit 24.2.2017 kello 7.00.

http://villevalkama.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23207...

Käyttäjän tyy kuva
Timo Ylhäinen Vastaus kommenttiin #52

Käärmeöljykauppa on vanha huijauksen muoto ja sen variaatiot moninaisia, ei mitään uutta auringon alla. Mutta aikana joilloin energiantuotanto on yksi ihmiskunnan polttavimpia kysymyksiä, ovat energia-alan huijaukset mielestäni erityisen vastenmielisiä ja moraalittomia.

Vaikka suuressa mittakaavassa puuhastelullasi ei ole mitään merkitystä, niin silti tästä vastenmielisestä ja moraalittomasta toiminnasta olet sinä, Ville Valkama, nähdäkseni pitkälti vastuussa.

Agenda? Toki minulla on, se on henkilökohtainen. En inhoa mitään niin paljon kuin pseudotieteeseen perustuvan teknologian härskiä markkinointia.

Ville Valkama Vastaus kommenttiin #53

Kysyn vielä, että mistä olet niin varma että kysymys on käärmeöljykaupasta ja pseudotieteestä?

Ville Valkama Vastaus kommenttiin #53

Sitten kun väsyt mollaamaan minua niin lue tämä uutinen:

http://yle.fi/uutiset/3-9466222 (linkkikorjattu)

Saatko siitä vastaavan intopiikin kuin www.tulitehoa.fi sivuilla olevasta materiaalista?

Ville Valkama

Jotta jokainen voi ymmärtää mitä siinä sanotaan, niin voi katsoa tämän kohta kolme vuotta sitten kuvatun testimonial videon:

https://www.youtube.com/watch?v=U3DRw3192Po

Tämän jälkeenhän näyttöä on kertynyt lisää kolme täyttä viljelykautta.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Ei tossa mun mielestä mitään erikoista ollut.

Hyvän mainosraon kuitenkin oot haistanut.

Ville Valkama

Nyt ollaan siinä "Then they fight you." -kohdassa. Kyllä tämä sinullekin aukeaa kun tutustut aiempaan blogiini.

http://villevalkama.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21439...

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Vilkaisin sivuillanne olevaa "tieteellistä näyttöä"..

Pari juttua.

Onko vertailua tehty lämmitystarveluvulla korjattuna? Jos ei niin miksi ei ole tehty? Näin eri vuosien tilanteet saadaan lämmitystarpeen osalta samalle viivalle.

Myöski tuota verrokkiaikaa saisi olla enemmän.

Mielenkiintoinrn aine mutta en kyllä kehtaisi tuota pdf lappua kutsua tieteelliseksi näytöksi.

Ville Valkama

Ei muuta kuin Riku Reinikka paikanpäälle tutustumaan asiaan.

Ja tuolta sivulta 21 löytyy havainnollisemmin asia auki selitettynä:

http://www.konepaallystoliitto.fi/wp-content/uploa...

Sivun 21 oikeassa alanurkassa on vertailu aikaväliltä 2008 - 2016. Palaminen optimoitu helmikuussa 2012. Aikavälille 2012 - 2016 mahtuu kaksi hankalaa energian tarvetta kasvattavaa vuotta. Keskiarvo on silti 37,09% vähemmän kulutusta kuin aiemmin, ja satomäärä on vertailukelpoisella tasolla.

Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin. Ja tosiaan kiitos kysymästä.

Näyttö täyttää empiirisen tieteellisen näytön kriteerit, vielä puuttuuu se norsunluutornista laskeutuva tieteentekijä keskustelemaan aiheesta.

Asiallinen suhtautuminen lehdistöltä auttaisi asiaa.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Kiitos linkistä. Useamman vertailuvuoden kanssa näyttää jo trendinomaiselta tuo muutos.

Jälleen yksi asia lisää kysyttäväksi.

Kerrot jutussa että 40 % säästön osoittaminen pelkästä palamishyötysuhteesta on fysikaalinen mahdottomuus. Niinpä PARI lisäaineen kerrot vaikuttavan myös kasvihuoneen seinien lämpöhäviöitä alentavasti.

Avaatko vielä että millä mekanismilla tämä tapahtuu?

"PARIn toiminta alkaa öljysäiliössä ja se vähentää lämmönsiirrosta syntyviä häviöitä systeemin taserajoilta, kuten kasvihuoneen tapauksessa sen seinäpintojen läpi kulkeutuvia
johtumislämpöhäviöitä."

Ville Valkama Vastaus kommenttiin #6

Tämä on hyvä ja erittäin hyvin muotoiltu kysymys, kiitos siitä. Harvoin pääsen vastaamaan näin ytimeen menevään kysymykseen. Vastaan nyt referoimalla aiempaa blogiani. Tarvittaessa avaan tätä mekanismia tarkemmin, jos muotoiluni ei nyt aukea.

http://villevalkama.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21618...

PARI-tuotteet vähentävät polttoöljyn kulusta esivalmistelemalla polttoöljyn parempaan palamiseen, jolloin polttoöljyn energiasisältö on kuumemman liekin ansiosta paremmin hyödynnettävissä. Tämä parempi hyödynnettävyys perustuu puhtaasti fysiikkaan, eli sellaiseen ilmiöön kuin lämmön vapautumiseen lämpösäteilyn muodossa. Mitä enemmän polttoaine vapauttaa energiaa juuri lämpösäteilyn muodossa, sitä paremmin polttoöljyn energiasisältöä tarvitseva prosessi käyttää energian hyödykseen. Tällöin häviöt vähenevät ja termodynaaminen prosessi toimii paremmalla hyötysuhteella. Tästä seuraa, että haluttu työ tehdään lyhyemmässä ajassa ja vähemmällä energialla.

Jaa että mitä juuri kirjoittamallani tarkoitin? Tarkoitin sillä sitä, että kun lämpösäteily polttoöljyn energiasisällöstä lisääntyy, vähentyy johtuvanlämmön muodostuminen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että polttoöljyn energiasisältöä tarvitseva prosessi vastaanottaa jatkossa vähemmän energiaa johtuvanlämmönsiirtymisen kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että energiaa tarvitseva prosessi hukkaa jatkossa vähemmän johtumislämpöhäviöitä ulos.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #7

Kiitos vastauksestasi. Kirjoittamasi liittyy palopesän / polttolaitteiston sisäiseen termodynamiikkaan. Eli juurikin polton hyötysuhteeseen.

Mikään tuosta ei voi vaikuttaa kasvihuoneen rakenteiden lämmönjohtavuuteen. Sitä voi muuttaa vain rakenteellisin muutoksin tai pienentämällä rakenteen yli vaikuttavaa lämpötilaeroa. Ts laskemalla kasvihuoneen sisälämpötilaa.

En tunne tarkemmin kasvihuoneissa käytettäviä poltin / lämmityslaitteistoja. Pystytkö valottamaan miten sellainen toimii. Kuvittelisin sen olevan aika perinteinen laitteisto. Ehkä karttila+vesikierto+konvektorit?

Ville Valkama Vastaus kommenttiin #8

Tässä kyseisessä kasvihuoneessa on käytössä vesikiertoinen lämmitys. Vesi kiertää n. 2000m2 alueella alumiini sekä alumiinioksidi putkissa sekä n. 800m2 alueella rautaputkissa.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että rautaputkilla riittää veden lämpötila 35 astetta kun alumiini&alumiinioksidi putket tarvitsee 50 asteista vettä pitääkseen huoneet halutussa lämpötilassa kun ulkoilman lämpötila on X ja tavoiteltu sisäilman lämpötila on Y.

Mieti tuo kertomani muutos vielä kertaalleen läpi, oletko sen jälkeen edelleen sitä mieltä että puhutaan ainoastaan poltonhyötysuhteen muutoksesta?

Petri Muinonen Vastaus kommenttiin #7

Fyysikkona voin ymmärtää sen, että paloprosessia optimoiden suurempi osa polttoaineen energiasta muuttuu juuri säteilyksi, jolloin palokaasujen sisältämä lämpöenergia laskee. Sen sijaan lämmön johtuminen seinien kautta ulos ei tuosta muutu: se riippuu ainoastaan seinien lämmönjohtavuudesta ja lämpötilaerosta sisä- ja ulkoilman välillä. Se on sitten eri juttu, jos sisätilan ilman lämpötilaa on mahdollista madaltaa sen ansiosta, että palamisessa tuotetun säteilyenergian suhteellinen osuus kasvaa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama Vastaus kommenttiin #13

Nykyaikaisen öljykattilan hyötysuhde on kotioloissakin yli 90%, joten sitä on hankala kovin montaa kymmentä prosenttia parantaa. Käytännössä jo muutaman prosenttiyksikön parannus tarkoittaisi, että polttoaineesta vapautuisi enemmän energiaa kuin mitä siinä on varastoituna (koska tilasta poistuvat palokaasut ovat kuitenkin aina kuumempia kuin rakennukseen virtaava ilma, mistä aiheutuu häviötä).
Jonkinlainen mitattava tehonlisäys saavutettaisiin käyttämällä testissä vanhaa öljylämmityslaitteistoa, jolloin puhdistavien aineiden lisääminen voi parantaa lämmönsiirtoa ja palotapahtumaa. Parempi lääke on tosin lopettaa jäteöljyn polttaminen 60-luvun kattilassa tai ainakin kierrättää jäteöljy sentrifugin ja suodattimen kautta.

Ville Valkama Vastaus kommenttiin #15

Jussi Linjaman pitäisi tutustua kahteen muuhunkin blogiin. Ymmärrän näkemystäsi mutta valitettavasti joudun toteamaan, että se on hyvin yleinen harhakäsitys.

http://villevalkama.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21618...

http://villevalkama.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21837...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama Vastaus kommenttiin #16

No, fysiikan lait ovat yleisiä. Ei siitä oikein minua voi syyttää.

Ville Valkama Vastaus kommenttiin #17

Ja niitä pitää myös ymmärtää soveltaa oikein.

Ville Valkama Vastaus kommenttiin #13

Moi Petri,

Hyvin tuumailtu!

Ota termodynaamiseen malliin vielä mukaan se ajatus, että kun lämmönsiirtopinta (joka paremmin ilmaistuna olisi energian siirtymisen rajapinta) viimeiseen prosessiin (eli lämmitettävään huoneeseen) säteilee tehokkaammin, niin johtuvanlämmönsiirtymisen tarve vähenee. Tällöin systeemin hyötysuhde nousee.

Näin se fysiikka toimii ja säästää valuuttaa.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #19

Rautalanka malli lämpöenergian siirtymisestä kyseisenkaltaisessa järjestelmässä:

Liekki palopesässä -> säteilemällä metalliseen rajapintaan, josta pääosin johtumalla vesikiertoon. Vesikierrossa konvektiolla eteenpäin lämmitettävään tilaan. Siellä pääosin johtumalla nesteestä konvektoriin / radiaattoriin tai putkiston metallisosiin, joista säteilemällä tai ilman konvektiossa huoneilmaan riippuen luovuttavan elementin teknisestä toteutuksesta.

Huoneilmasta rakenteisiin pääosin johtumalla joista eteenpäin pääosin säteilemällä ulkoilmaan ja myös avaruuteen kirkkaalla kelillä. Lämpöenergiaa siirtyy tietenkin myös ilmanvaihdon ja mahdollisten ilmavuotojen kautta konvektiolla (riippuen rakennuksen painesuhteista) suoraan ulos johtumatta rakenteiden läpi.

Tuohon huoneilman jälkeiseen osaan energian kulkeutumisessa, ei mikään polttoaineen lisäaine ikipäivänä vaikuta. Trust me.

Voit vaikutta korkeintaan palopesän sisäisiin tapahtumiin ja tätä voisin kutsua "palotapahtuman hyötysuhteeksi".

Kaikki tuosta eteenpäin on lisäaineiden ulottumattomattomissa ja liittyy enemmänkin lämmitysjärjestelmän materiaaliteknisiin ja rakenteellisiin ominaisuuksiin. Huoneilman jälkeen energiatehokkuus on riippuvainen rakenteen U-arvosta ja rakenteen eripuolten välisestä lämpötilaerosta.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #21

Näiden ihmeellisten väitteiden ja kovien lupauksien siivittämänä tein pari googlausta tästä Valkaman PARI projektista.

Sen lisäksi että polttoaineen lisäaine muka pienentää rakennuksen vaipan lämpöhäviöitä, se ei ulkopuolisissa testeissä ole lunastanut edes palotapahtumaan liittyviä lupauksiaan.

Tekniikan Maailma näkyy testauttaneen aineen muutamassa testilaboratoriossa.

Kannattaa vilkaista ennenkuin lähtee Jääskeläistä lynkkaamaan. Tämän asian tiimoilta...

https://tekniikanmaailma.fi/muu-tekniikka/tm-rakennusmaailma-testaa-pari-light-hurjien-lupauksien-
lisaaine-oljylammitykseen/

Pari täkyä.

"Teettämissämme testeissä Pari Light ei muuttanut palotapahtumaa mitattavissa olevalla tavalla. Kemiallisissa analyyseissä ei niin ikään havaittu ainesosia, joilla voisi olla merkittävässä määrin luvattuja vaikutuksia."

"Testituloksia oli selkeä ja helppo tulkita. Testit eivät antaneet millään mittarilla tarkastettuna viitteitä siitä, että Pari Light -lisäaineella olisi vaikutusta."

Ville Valkama Vastaus kommenttiin #22

Tässä täky siitä, miten TM:llä nämä hommat menevät "aina putkeen".

http://villevalkama.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23199...

Se mitä pyrin tekemään on yhteiskunnallinen keskustelu, jotta keskustelun painopiste saadaan sinne minne se kuuluu eli energiatehokkuuteen. Se että Tekniikanmaailman toimituksessa ei ymmärretä energiatehokkuutta sen vertaa, että tälläinen artikkeli edes saataisiin kirjoitettua lukijoita harhaanjohtamatta ei ole minun syntini, mutta se on kyllä minulle valtaisa taakka.

Tälläiset lynkkäysmenttaliteetillä esitetyt kannanotot pyrkivät vaientamaan tätä keskustelua, joko tahattomasti ja tahallisesti. Useinmiten tahattomasti, mutta TM:n kohdalla kysymys on jostain muusta kuin tahattomuudesta.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #23

Heh. Arvasin että nostat esiin tuon Mapein homman.

Tossa tapahtui aivan älytön lapsus. Vedeneristeet tulee aina asentaa ja testata VTT sertifikaatin mukaisella tavalla. En ymmärrä miten toi on voitu tehdä noin perseelleen.

Mutta se on kokonaan toinen juttu. Nyt on kyseessä tämä teidän aine..

Onko sulla jotain sanottavaa näihin PARI light liemen testeihin tai testaustapaan?

Eihän se mitään ydinfysiikkaa ole. Otetaan kattila katsotaan paljonko polttoainetta palaa tietyn lämpötilaeron aikaan saamiseksi vesikierrossa. Lisäaineella ja ilman.

Kai teillä on vastaavat kokeet itsellänne?

Vai onko yliopiston labra analysoinut aineen väärin kun siitä ei ole löytynyt komponentteja joilla tuo lupaamanne tavoite olisi ylipäätään saavutettavissa?

Ville Valkama Vastaus kommenttiin #25

Luese artikkeli uudelleen, ajatuksella, niin alat ehkä ymmärtämään mistä oli kyse.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #27

Ai TM? Ymmärsin sen kyllä aivan hyvin.

Ainoa asia mitä en ymmärrä on se miten tuo aine pienentää rakennuksen ulkovaipan johtumislämpöhäviöitä... Selitä nyt vaikka se sitten.

Kun kuitenkin sanot ettei pelkästä palamisen hyötuhteesta saada irti tuota mainostamaanne -40%...

Ville Valkama Vastaus kommenttiin #21

Paljonkos olet tätä asiaa sitten tutkinut?

Ja tarkoitin nyt nimenomaan energian- ja lämmönsiirtymistä.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #24

En ole tutkija. Sanan "tieteellisessä" mielessä. Teknisessä mielessä kyllä.

Lähes päivittäin mittaan rakennekosteuksia ja rakenteiden lämpöjakaumia melkein yhtä usein, koska liittyvät läheisesti toisiinsa. Lämmön- ja kosteudensiirtymisen eri muodot ovat siis kovasti tuttuja. Samoin kiinteistöautomatiikka ja talotekniset järjestelmät..

En siis ole ihan vierailla vesillä...

Petri Muinonen Vastaus kommenttiin #19

Fysiikka ei toimi kylläkään noin, Ville. Jos perustat väitteesi hyötysuhteen paranemisesta korkeampaan palolämpötilaan, niin säteilyn siitä liekistä pitäisi saapua säteilynä suoraan kasveille (jos kasvihuoneesta siis on kyse) eikä ensin johonkin lämmönsiirtojärjestelmän seinään absorpoituen. Lisäksi kasvien pitäisi pystyä hyödyntämään suoraa säteilyä paremmin kuin johtumalla ilman kautta tuotua lämpöä.

Eli:
JOS kasvit voivat hyödyntää liekin säteilyä suoraan JA kasvihuoneessa olevan ilman lämpötilaa voidaan sen ansiosta laskea, kasvuolosuhteiden kärsimättä, niin vasta silloin saavutetaan oikeasti parempi hyötysuhde. Muutoin fysiikan lait eivät nähdäkseni voi millään tapaa tukea väitettäsi.

Ville Valkama Vastaus kommenttiin #57

Mikä Petrin mielestä estää lämpösäteilyn intensiteetin kasvun kattilan jälkeen?

Faktoja kehiin.

S&S Fredilläkin kiinnostaisi varmasti kuulla, miten ovat säästäneet polttoöljylaskussa viiden vuoden keskiarvolla mitattuna neljän vuoden aiempaan keskiarvoon nähden 37,09% ? Satomäärän pysyessä edelleen ihan vertailukelpoisella tasolla.

Pekka Iiskonmaki

Ei Atte vastaa. Hän on Attila.

Ville Valkama

Nopeasti vastaan tähän. Itse asiassa vastasi kyllä ainakin kerran, toista odotan ja esitin kutsun mukaan keskusteluun. Marit af Björkesten tai Svenska Ylen uutispäällikkö ei ole lupauksistaan huolimatta palannut minulle. Odotellut olen jo kaksi viikkoa ja soitellut peräänkin muutamaan kertaan vaihteen kautta, mutta eivät ole vastanneet.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Muistanko ihan väärin, että Atte Jääskeläinen on vain suomenkielisen toiminnan vastaava toimittaja. Ts. ruotsinkielisellä puolella on oma vastaava toimittaja. Käsitin tämän asian niin, että juttu on ollut ainoastaan ruotsinkielisellä puolella.

Jos näin on kuin tuossa muistelin, niin silloin on turha odottaa vastausta Jääskeläiseltä.

Ville Valkama

Nopeasti vastaan tähän. Kyllä muistat oikein. Ja Jääskeläinen itse asiassa vastasi kyllä ainakin kerran sähköpostilla, toista vastausta odotan ja esitin myös kutsun mukaan keskusteluun.

Marit af Björkesten tai Svenska Ylen uutispäällikkö sen sijaan ei ole lupauksistaan huolimatta palannut minulle. Odotellut olen jo kaksi viikkoa ja soitellut peräänkin muutamaan kertaan vaihteen kautta, mutta eivät ole vastanneet.

Olen Svenska Yleltä halunnut seuraavat tiedot:

1) Onko YLE:n taholta tullut kieltäytyminen koskien haastattelumateriaalin luovuttamista VTT:lle, kun olen vaatinut VTT:ä näitä pyytämään YLE:stä? Ja jos on, niin miksi on? Olen siis ollut kiinnostunut siitä, mitä Nils-Olof Nylund on tarkalleen ottaen Niklas Fägerströmille sanonut.

2) Onko YLEn mielestä toimittajan objektiivisuudesa eli ts. asiallisuudessa puutteita, kun kommentoidaan uutisoinnin kohteena olevasta yrityksestä sosiaalisen mediaan toimittajan lomilta, että "Yritys X on vähentänyt mainontaansa meidän perjantaisen tutkimuksen jälkeen"?

Koska näihin ei ole tullut vastausta, ja uutisointiin liittyvää sosiaalinen median nostoja on ollut myös suomenkielisen YLEn puolella eriohjelmissa niin päädyin lähestymään myös Atte Jääskeläistä asialla.

Lisäksi olen kummastellut yleisesti lehdistön välinpitämättömyyttä tuotteemme positiivista vaikusta kohtaan ja sitä, että miten yksittäistä tutkimuslaitoista voidaan pitää niin kovassa arvostuksessa, että heiltä otetaan mitä tahansa mistä tahansa paikkansa pitävänä tietona?

Minulla on nyt vahva tunne sellaisesta, että tässä on nyt monen tahon toimesta kysymyksessä tarkoituksellinen vaikenemisen kulttuuri.

Ville Valkama

Summa summarum. Aika turha näemmä odottaa vastausta keneltäkään YLE:stä.

Täytyy ilmeisesti laittaa juristit kyselemään.

Käyttäjän tyy kuva
Timo Ylhäinen

Tavallaan Ville Valkaman väitteet ovat hauskaa luettavaa. Sitten taas ei.

Aikana, jolloin energiantuotanto on ihmiskunnan polttavimpia kysymyksiä, on tämänkaltainen huijaus erityisen vastenmielinen ja moraaliton.

Ville Valkama

Sitten niitä todisteita väittämäsi tueksi? Tämä ei ole mielipide kysymys.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Mitä jos lähdetään siitä että on sinun asiasi selittää miten teidän liemi voi vaikuttaa rakennuksen ulkovaipan lämpöhäviöitä alentavasti..

Ville Valkama Vastaus kommenttiin #31

Niinhän minä olen jo tehnyt. Se olisi myös lukijan ja kuulijan vastuulla ymmärtää mitä minä sanon tai kirjoitan. Kaikenhan voi aina jättää ymmärtämättä, oli kysymys mistä tahansa.

Ja jos jotain tiettyä kohtaa ei ymmärrä, niin sen kohdan voi yksilöidä niin pystyn auttamaan ymmärtämään asiaa paremmin.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #32

Et ole.

Nyt ihan selkeästi selität miten öljyn sekaan kaadettu liemi vaikuttaa rakennuksen ulkovaipan lämpöhäviöihin.

Tiedätkö mikä on lämmönläpäisykerroin eli rakenteen U-arvo?

Selitän.. Kerro jos et ymmärrä.

Se kertoo kuinka paljon lämpöenergiaa kulkeutuu rakenteen läpi kun rakenteen yli vaikuttaa lämpötilaero. Mitä pienempi U-arvo, sen energiatehokkaampi rakenne.

"Oppikirjaselitys" U-arvolle menee kuta kuinkin näin, lämpövirran tiheys jatkuvuustilassa rakenteen läpi kun rakenteen eripuolilla on lämpöyksikön suuruinen lämpötilaero.

Rakenteen U-arvo, joka on kokonaislämmönvastuksen käänteisluku, lasketaan rakenteessa olevien materiaalien lämmönjohtavuuksista ja materiaalivahvuuksista seuraalla tavalla.

U = 1 / RT

Jossa RT = Rsi + R1 + R2 … Rse

Rsi = sisäpuolen pintavastus
Rse = ulkopuolen pintavastus
R1 = d1 / l1, d1 = ainekerroksen paksuus m ja l1 = lämmönjohtavuus W / (m * K)

Tässä mainittu lämmönjohtavuus on materiaali ominaisuus, jonka määritelmä menee kutakuinkin samoin kuin U-arvolla, mutta koskee vain yksittäistä materiaalia..

Lämmönjohtavuus on siis materiaaliominaisuus joka kertoo kuinka hyvin materiaali johtaa lämpöä. Eli lämpövirran tiheys jatkuvuustilassa tietyn kokoisella alueella homogeenisen ainekerroksen yli kun ainekerroksen eripuolilla on lämpötilaero.

Tässä siis rakennuksen ulkovaipan energiatehokkuuteen vaikuttavat komponentit.

Nyt sitten riittää kun osoitat noista sen mihin sinun polttoaineen lisäaine tekee muutoksen..

Ville Valkama Vastaus kommenttiin #35

Lue tämä nyt vielä kerran ja yksilöi ne kohdat, jotka eivät aukea sinulle. Yritän parhaani avata ne. Pidetään keskustelu asiallisena.

http://villevalkama.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21618...

"PARI-tuotteet vähentävät polttoöljyn kulusta esivalmistelemalla polttoöljyn parempaan palamiseen, jolloin polttoöljyn energiasisältö on kuumemman liekin ansiosta paremmin hyödynnettävissä. Tämä parempi hyödynnettävyys perustuu puhtaasti fysiikkaan, eli sellaiseen ilmiöön kuin lämmön vapautumiseen lämpösäteilyn muodossa. Mitä enemmän polttoaine vapauttaa energiaa juuri lämpösäteilyn muodossa, sitä paremmin polttoöljyn energiasisältöä tarvitseva prosessi käyttää energian hyödykseen. Tällöin häviöt vähenevät ja termodynaaminen prosessi toimii paremmalla hyötysuhteella. Tästä seuraa, että haluttu työ tehdään lyhyemmässä ajassa ja vähemmällä energialla.

Jaa että mitä juuri kirjoittamallani tarkoitin? Tarkoitin sillä sitä, että kun lämpösäteily polttoöljyn energiasisällöstä lisääntyy, vähentyy johtuvanlämmön muodostuminen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että polttoöljyn energiasisältöä tarvitseva prosessi vastaanottaa jatkossa vähemmän energiaa johtuvanlämmönsiirtymisen kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että energiaa tarvitseva prosessi hukkaa jatkossa vähemmän johtumislämpöhäviöitä ulos.

Näin ollen, jotta pystyy vähentämään jonkun sovelluksen energian tarvetta 40 tai 50 % ei tarvitse rikkoa ensimmäistäkään fysiikanlakia tai nostaa ainoankaan kattilan hyötysuhdetta yli 100%:n."

Jos ei auennut, niin yksilöi kohta mikä ei aukea, kiitos.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #36

"PARIn toiminta perustuu siis kemiaan ja fysiikkaan?

– Kyllä. PARIn toiminta alkaa öljysäiliössä ja se vähentää lämmönsiirrosta syntyviä häviöitä systeemin taserajoilta, kuten kasvihuoneen tapauksessa sen seinäpintojen läpi kulkeutuvia
johtumislämpöhäviöitä. 40 % säästö osoittaminen pelkästä palamishyötysuhteesta on fysikaalinen mahdottomuus, joten energiatehokkuutta on mitattava koko systeemin tuotantohyötysuhteella, Valkama kertoo."

Linkin edellä olevaan selvitykseen annoit tämän ketjun viestissä 5.

Että kerrotko nyt sen komponentin, edelliseen viestiini viitaten, mihin tuo aine voi seinärakenteessa vaikuttaa kun markkinoitte sen parantavan ulkoseinärakenteen energiatehokkuutta..

Ville Valkama Vastaus kommenttiin #31

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4255010/Id...

”Second, burning wood, because of its lower heat efficiency, emits 12 per cent more CO2 than burning coal per unit of electricity.”

Englannissa jo uutisoidaan siitä, että puusta muodostetulla hiilidioksilla tuotetaan vähemmän sähköä hiilidioksiditonnia kohden kuin kivihiilellä.

Onko mitään käsitystä mistä tämä voisi johtua? Minulla on.

Käyttäjän tyy kuva
Timo Ylhäinen

Ei ole mielipidekysymys, tosiaankaan. Mutta se, että Turun Pari Oy ja Ville Valkama sen edustajana, ovat huijareita, on tosiasia.

http://kauas.asentopaikka.fi/2017/02/27/tarjoilija...

Ville Valkama Vastaus kommenttiin #34

Onko tuo asentopaikan blogiartikkeli Timo Ylhäisen itsensä kirjoitama ja julkaisema?

Käyttäjän tyy kuva
Timo Ylhäinen Vastaus kommenttiin #37
Ville Valkama Vastaus kommenttiin #38

Jätin sinusta juuri rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta.

Käyttäjän tyy kuva
Timo Ylhäinen Vastaus kommenttiin #39
Ville Valkama Vastaus kommenttiin #40

Perusteletko vielä vähän väittämääsi siitä, että miten minä olen huijari?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #41

Lue ja sisäistä kirjoittamani viestit ja asian luulisi aukeavan sinullekkin..

Ville Valkama Vastaus kommenttiin #43

Riku, kaikella kunnioituksella, olen yrittänyt selittää sinulle miten energiasiirtyminen toimii. Huomaa, energiansiirtyminen.

Sähkömagneetisella aaltoliikkeellä ei ole lämpötilaa. Pinnalla joka säteilee sähkömagneettista aaltoliikettä on lämpötila.

Katso tämä luento, niin pääset kertaamaan sitä mitä sielä DI-koulun penkillä opetettiin:

https://youtu.be/ct5quwtl3YI

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka Vastaus kommenttiin #45

Täytyy mielenkiinnosta katsoa. En kyllä usko että tuo mitenkään tulee tätä asiaa selvittämään.

Olen nyt selventänyt sinulle rakenteen lämmönläpäisyn periaatteet ja siihen vaikuttavat komponentit.

Sinun ei tarvitsisi kuin kertoa mihin niistä tuo aine vaikuttaa jotta seinärakenteen läpi johtuva lämpöenergia pienenee.

Kattilan palopesän tapahtumat ei voi vaikuttaa ulkovaipan ominaisuuksiin. Ilman rakenteellisia muutoksia seinään, seinän läpi johtuva energia voi pienentyä mikäli lämpötilaero pienee. Eli tilaa ei lämmitetä enää samaan sisälämpötilaan.

Sen voi hoitaa ilman tuota lisäainettakin.

Ville Valkama Vastaus kommenttiin #48

Kyllä se siitä pikkuhiljaa aukeaa.

Poikkea kahvilla joskus, käydään homma läpi.

Saat sittenkin vielä itse päättää, uskotko minua vai et. Kaikki oikeus on olla uskomatta.

Mutta jos et usko, niin huijariksi ei kuitenkaan tarvitse väittää niinkuin Timo Ylhäinen tuossa meni tekemään.

Petri Muinonen Vastaus kommenttiin #45

Ensimmäinen virhe luennossa kohdassa 1:37

KAIKKI lämpö EI siirry sisällä olevasta (aluksi) kuumasta kappaleesta seinään, vaan säteilyä siirtyy myös vastakkaiseen suuntaan.

Toivottavasti tästä ei jatkossa vedetä pitemmälle vieviä johtopäätöksiä. Huomaa kyllä, että luennoija ei ole fyysikko (ainakaan pätevä), vaan insinööri...

En viitsi lainaamaasi luentoa edemmäs seurata, jos esitetyt perusolettamukset ovat jo sivuainefysiikalla kumottavissa.

Ville Valkama Vastaus kommenttiin #58

Mihin luentoon viittaat? Nyt meni vähän ohi.

https://za.linkedin.com/in/josua-meyer-83254b27

Josua Meyer

Professor and Head: Mechanical & Aeronautical Engineering, University of Pretoria

South Africa
Higher Education

Olen kyllä tuosta mainitsemasta ilmiöstä samaa mieltä, säteilyä tapahtuu aina kappaleen pinnan emissiviteetin ja absoluuttisen lämpötilan neljän potenssin mukaisesti.

Mutta se ei tarkoita, että professori opetustilanteessa olisi ollut väärässä.

Käyttäjän tyy kuva
Timo Ylhäinen Vastaus kommenttiin #41

Edustat osakeyhtiötä, joka huijaa asiakkaitaan. Sen hallituksen jäsenenä olet vastussa edustamasi yhtiön huijauksesta.

Olet siis huijari.

Se on aivan näin yksinkertaista.

Ville Valkama Vastaus kommenttiin #44

Millä tavalla minä huijaan Turun Pari Oy:n asiakkaita?

Mikä on se huijaus?

Miten perustelet sen huijaukseksi?

Oletko tarkistanut faktat?

Käyttäjän tyy kuva
Timo Ylhäinen Vastaus kommenttiin #46

Olet ilmoittanut jättäneesi minusta rikosilmoituksen. Katsotaanko ensin yhdessä, Ville, mihin se johtaa.

Odotan sitä suurella innolla.

Ville Valkama Vastaus kommenttiin #47

Se on jännä että sinulla ei ole mielestäsi tarvetta esittää mitään perusteita esittämällesi väitteille. Sitten uhoat minulle täälä, että minä olen väärässä kun jätin sinusta rikosilmoituksen.

Suoraan sanottuna käytöksesi on lapsellista.

Vieläköhän löytyisi joku muu joka haluaa esittää yhtä päteviä väittämiä kuin Timo Ylhäinen?

Toimituksen poiminnat