Tulitehoa.fi Asiaa energiatehokkuudesta ja kilpailukyvystä

Kaikki blogit puheenaiheesta Vapaa kilpailu

Ristiretkellä pahuutta vastaan

”On hienoa, että koululaiset lakkoilevat, koska konkreettisia toimia tarvitaan”, niin sanailivat opettajat viime viikolla, kun ”ilmaston puolesta” demonstroitiin eri paikkakunnilla ja eri maissa. Lakkotiedostuksessa ei ollut ongelmaa, toimittajat (tiedotusvälineet) pitivät huolen siitä, että hyväntahtoinen viestitys meni joka tupaan.

Ode osuu naulan kantaan analyysissään Kokoomuksesta

Osmo Soininvaara analysoi mainiosti Kokoomusta kirjoituksessaan kuvaten kuinka puolue ei oikeastaan aja vapaata kilpailua ja markkinataloutta vaan toimii  pro business sen sijaan, että se olisi aidosti pro market. Soininvaara kuvaa tämän merkittävän eron paremmin kuin sen itse osaisin.

Liiketoiminnan eikä toimivan markkinatalouden puolesta

Soininvaara kuvaa näiden eroa seuraavasti:

Markkinavoimien ylistys

Minä olen markkinavoima ja minä haluan maailman valtiaaksi. Kaikkien kansojen tule palvella minua, sillä minä annan jokaiselle työtä 24/7. Monet päämisterit ja presidentit palvovat minua ja päättäjät poistavat esteitä tieltäni. Vastaanseisojat Pyhäpäivä ja vapaapäivä tuottavat minulle harmaita hiuksia. Ne tulee poistaa, että saan nukkua yöni rauhassa. Nukkumisestani puheen ollen Ranskan presidentti on minun uskollinen palvelija, hän nukkuu yöllä vain 3 tuntia. 24/ 7 on tavoitteeni. Laiskan ei pidä leipää syömän.

Maakunnat jakavat myös yritys- ja rakennetuet, sisämarkkinat kieroutuvat

Kaksi maakuntaa, toisessa nosturifirmalle merkittävät tuet ja toisessa ei senttiäkään - kumpi pärjää kotimarkkinoilla? Maakuntauudistuksen myötä lausuntokierroksella on laki alueiden kehittämisen ja kasvupalveluiden rahoittamisesta, jossa siirretään merkittävä määrä yritys- sekä rakennetuista maakuntien itsenäisesti jaettavaksi. Tässä piilee suuri uhka sisämarkkinoiden vääristymiselle.

Valinnanvapaus = tulonsiirtojärjestelmä

Eilen se käynnistyi: massiivinen tiedotuskampanja sote-uudistuksen ja etenkin siihen sisällytetyn valinnanvapauden markkinoimiseksi. YLEn uutisoinnissa se näkyy siten, ettei opposition edustajille ja varsinkaan uudistukseen kriittisesti suhtautuville asiantuntijoille ole annettu puheenvuoroja, joissa olisi voitu asiallisesti perustella hankkeen puutteita. Kriittiset puheenvuorot on korvattu toimittajien toteamuksilla, että oppositio arvostelee hanketta ja pelkää yhteiskunnan varojen siirtoa yksityisen sektorin voitoiksi.

Yksityinen yritystoiminta liian monille ideologinen mörkö

Vasemmistopuolueiden, vihreiden ja yllättävän usein myös muiden puolueiden kannattajien taholta kauhistellaan yksityisten yritysten toimintaa sote-aloilla. Monet tekevät niin ennakkoluulojen ja ideologian sumentamina. Väitetään, että ihmisten terveydellä ei saa tehdä bisnestä.

Aivan samoilla perusteilla voitaisiin väittää, että yksityisten yritysten toimiminen ruokakauppojen ylläpitäjinä on ihmisten perustarpeilla keinottelua, jopa suoranaista riistämistä! Onhan niin, että ihminen ei tule toimeen ilman ruokaa eikä terveydenhoitoa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä